Knížky si lze objednat přímo u Kataríny (tel. 604 589 126, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ), která ráda do knížek přidá i veselé věnování.
Pořídit je můžete v prodejnách nebo přes eshop výhradního distributora Kosmas.


 

Knížka obsahuje dva příběhy. Jeden je z pohledu Áni a druhý z pohledu Alexe. Áňa a Alex jsou dvojčata a chodí do čtvrté třídy. Každý z nich je ale úplně jiný a také má různé zájmy. Áňa ráda vaří a tančí. Alex miluje komiksy, které rád čte i kreslí. Můžete si vybrat, ze které strany knížku začnete číst dřív.
Vydalo nakladatelství Fiala Katarína - Na houpačkách, Praha 2022

Náhled do knihy zde.




 

Mája a Matyáš jsou takoví normální školáci. Zajímají je úkoly. Jak je to možné? Mají totiž úžasný adventní kalendář! 24 neobvyklých úkolů, na každý den jeden. Jenomže před Vánocemi se toho hodně děje. A jéje! Mikuláš, čerti a andělé, dobré skutky, vánoční přání, spadlý stromek, špatné známky, hromada sněhu, zavřená škola, skvělé dárky a Ježíšek... Tak tyhle Vánoce jsou opravdu velmi veselé!
Při čtení můžete s Matyášem a jeho rodinou plnit úkoly z adventního kalendáře, nebo se jen inspirovat a vymyslet si úkoly svoje. Tato rodinná zábava se hodí nejen do období adventu. Vánoční příběh doprovází vtipné ilustrace.
Kniha pro děti od 6 let.
Vydalo nakladatelství Fiala Katarína - Na houpačkách, Praha 2018

Náhled do knihy zde.

Paní učitelka J. Svobodová :
„Když jsem dětem ve třídě četla úvodní kapitolu, nejenom že se jim to moc líbilo, ale také tleskaly a chtěly další. Děti milují přímou řeč a ve vaší knížce je jí hodně. Seděly jak pěny, hltaly každé slovo, a když jsem se jich ptala, jestli půjdeme do těch úkolů, jásaly a volaly ,jooooo!´."

 


 

Káťa dostala na pololetní vysvědčení velkou jedničku a přeje si bratříčka nebo sestřičku. Jak se dá takové přání splnit? Tak si přeje alespoň zvířecího mazlíčka. Někdo má křečka, někdo pejska nebo kočičku. Kdyby tak mohla mít třeba jen šnečka! Co vše se může stát v první třídě a jestli Kátě nějaké to přání vyjde, se můžete dočíst v této zábavné knížce. Veselý příběh doprovází překrásné ilustrace.
Kniha pro děti od 6 let.
Vydalo nakladatelství Fiala Katarína - Na houpačkách, Praha 2020

Náhled do knihy zde.

Paní učitelka R. Plachá :
„Prošlo mi rukama spoustu dětských knih pro první čtení a musím doporučit právě paní Fialu a knihy 1. A, 2. A. Jsou psané hlavní postavou, která prožívá různá dobrodružství ve škole i mimo ni. Děti tím vtáhne do děje, jako by to prožívaly ony. Klade důraz na rodinu, hezké vztahy, rozvíjí v dětech fantazii a tvořivost v dětských hrách. Psaná srozumitelnými větami dětskou mluvou, krátké kapitoly. Pokud chcete děti motivovat ke čtení, aby vzaly do ruky knihu, aniž by to byla povinnost, ale chuť se dozvědět, co hlavní postava prožívá, tak knihy od Kataríny jsou to pravé.“

 


 

Blíží se konec školního roku. Kátinu rodinu navštívila teta s dětmi. Jak to u nich vypadá? Je jich plný dům a vše je vzhůru nohama. Vždyť si to představte...Šest dětí! A jejich maminky jsou dvojčata. Za těch pár dnů se stanou neuvěřitelné věci! Zábavný příběh doprovází veselé ilustrace.
Kniha pro děti od 5 let.
Vydalo nakladatelství Fiala Katarína - Na houpačkách, Praha 2017

Náhled do knihy zde.

Jiřina Tejkalová (nakl. Lika klub) o knize napsala :
„Vtipný, zábavný a vysoce kvalitní rukopis knihy vykazuje dokonalou znalost mluvy světa žáků druhých tříd a velmi čtivou formou seznamuje se základnámi rodinnými a společenskými vazbami na půdorysu jedné funkční rodiny. Podobných originálních českých textů je zásadní nedostatek, a těch, které by tak nenápadně, a přitom zásadně kultivovaly sociální cítění a podporovaly integritu, vstřícnost, laskavost a ohleduplnost, je ještě méně..“

 


 

Kdosi krade drahé parfémy a tajně je odnáší ze známé parfumerie. Luisa Lampariová je už bezradná. Pokaždé zmizí parfémy za bílého dne a pachatelem je někdo, kdo u ní pracuje. Ale kdo ze zaměstnanců by se je odvážil krást a jak ? To už je otázka pro detektivní klub K+K!
Vydalo nakladatelství Fiala Katarína - Na houpačkách, Praha 2021

Náhled do knihy zde.

Blogerka L. Chramostová, Řečiště :
„Velmi čtivá a svižná detektivka osloví holky i kluky. Mě vrátila do dětství, kdy jsme trávily prázdniny na vsi nebo u dědy, vymýšlely jsme lumpárny a naše fantazie jela na plné obrátky.“

 




Copyright (C) 2012 IntroLab by Stormfield